PAPER STORIES

Planering minskar bröllopsstressen

Datumet är bestämt, de närmaste släktingarna är underrättade, budgeten är klar, lokalen bokad, maten beställd och gästlistan skriven. Grunden för bröllopsfirandet är lagd och det är nu planeringen börjar på allvar. För oavsett om ni planerar ett stort eller mindre bröllop är det mängder av små detaljer som kan förhöja den stora händelsen avsevärt och samtidigt minska stressen för er. Här delar vi med oss av våra tips.

Rent generellt gäller att ju mer ni planerar, och i god tid, desto mindre stressigt blir det. Det är lätt att tänka att det är mer än ett halvår kvar, men tiden går som bekant fort. Om ni planerar att gifta er under sommaren, eller i samband med någon högtid, är det extra viktigt att vara ute i god tid med inbjudningarna. Risken är annars att era gäster är upptagna med annat.

Inbjudningskort är en detalj som är värd att lägga pengar på, särskilt om ni planerar ett stort bröllop. För den som gillar att pyssla kan det vara lockande att göra inbjudningarna själv. Det är inget fel med det, men det kan ta betydligt mer energi och längre tid än planerat, i synnerhet om det är många gäster som ska bjudas in. Beställ inbjudningskort och få istället mer tid över till att prova ut brudklänning eller bröllopskläder i lugn och ro, eller släpp loss kreativiteten på bordsdekorationer istället för på inbjudningskort.

En tydlig karta över bordsplaceringen är ofta ett uppskattat inslag av gästerna. Översikten ger gästerna en chans att leta upp och mingla med bordsdamen eller bordsherren före middagen plus att det går fortare för alla gäster att sätta sig till bords om de i förväg vet var de ska sitta. Om det är en bröllopslokal med många bord är ett tips att numrera borden, både på översikten över bordsplaceringen och själva borden.

Ett inslag som ofta är uppskattat är två eller tre meningar om varje bröllopsgäst och vad personen har för relation till brudparet. Den korta texten kan ge gästerna, särskilt de som inte känner varandra sedan tidigare, en början till avslappnat småprat. Det finns mängder av detaljer som kan ge bröllopet det där lilla extra lyftet men till syvende och sist är det ju bröllopsgästerna som gör festen. Allt behöver inte vara perfekt in i minsta detalj. Fokusera på det som är mest väsentligt, till exempel inbjudningar, bordsplacering och tackkort, och planera i god tid så kommer stressnivån bli betydligt lägre.

Text: Therese Wijk

Välkommen till Your Paper Story!

Tänk att vi ger dig 5% rabatt på ditt första köp när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev, fyllt med erbjudanden, inspiration och vackra ideér!
Shopping Cart